ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pet Nat - Kostaki Winery
Bodegas Krontiras

PET NAT - KOSTAKI WINERY

  Σάμος
€31,40
€27,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια “σπαρταριστή” ανακάλυψη από τη Σάμο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Tο Pet Nat από Kostaki Winery είναι ένα αφρώδες κρασί που θα σε ενθουσιάσει! Με αρώματα φρέσκων φρούτων, λουλουδιών και μια διακριτική νότα ζύμης, αυτό το κρασί είναι η τέλεια επιλογή για κάθε περίσταση. Είτε σχεδιάζεις μια χαλαρή βεραντάδα με φίλους, τώρα που ανοίγει ο καιρός, είτε γιορτάζεις κάτι ξεχωριστό, αυτό το αφρώδες θα προσθέσει μια νότα φρεσκάδας και πολυτέλειας στο τραπέζι σου. 

Το Kostaki Winery, που ιδρύθηκε το 2023 στη Δυτική Σάμο, είναι το αποτέλεσμα του πάθους της Ευμορφίας Κωστάκη για το κρασί. Με σπουδές στη Χημεία και την Οινολογία σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία, η Ευμορφία (η οποία είναι Stage 2 Practical Only Master of Wine student) επέστρεψε στη Σάμο για να δημιουργήσει το δικό της οινοποιείο. Ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον Lorenz Immerfall DipWSET έφτιαξαν ένα οινοποιείο που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία, τιμώντας τον τόπο αλλά και το Μοσχάτο με τρόπο μοναδικό. Ο σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν κρασιά με πιο συγκρατημένο αρωματικό προφίλ που θα αναδεικνύουν τις “κρυμμένες” αρετές του μικρόρωγου Μοσχάτου.  

Το Pet Nat Kostaki Winery γίνεται από αμπέλια ηλικίας 30 ετών. Το κρασί παράγεται με την μέθοδο ancestral, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την εμφιάλωση του κρασιού πριν ολοκληρωθεί η πρώτη ζύμωση, δημιουργώντας φυσικές φυσαλίδες μέσα στη φιάλη. Το κρασί παραμένει  στη φιάλη για 7 μήνες και σε αντίθεση με τα περισσότερα pet nat αυτό είναι ξηρό (brut nature). Κατά το disgorgement προστίθενται 10 ml πορτοκαλί κρασιού για έξτρα δομή και πολυπλοκότητα. Το αποτέλεσμα; Ένα αφρώδες κρασί με μοναδική φρεσκάδα και πολυπλοκότητα που θα σε κερδίσει από την πρώτη γουλιά. 

Αν νομίζεις πως έχεις ανακαλύψει όλες τις εκφράσεις του Μοσχάτου ετοιμάσου να εκπλαγείς πολύ  ευχάριστα με το Pet Nat Kostaki Winery! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και πλούσιο αφρισμό. Κομψά αρώματα λεμονιού, πράσινου μήλου, αχλαδιού, κίτρου και λεμονανθών μπλέκονται με νότες ζύμης.

Στο στόμα είναι ελαφρύ, με τραγανή οξύτητα και επίμονες φυσαλίδες, με τα πράσινα και εσπεριδοειδή φρούτα να κυριαρχούν.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Σάμος, Ελλάδα
Ποικιλία Μοσχάτο
Αρώματα Λεμόνι, πράσινο μήλο, αχλάδι, κίτρο, λεμονανθός, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση -
Πώμα Crown Cap
Βιολογικό Ναι

PET NAT - KOSTAKI WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με: φρέσκα τυριά, κρύα ορεκτικά και ελαφριά πιάτα θαλασσινών όπως γαρίδες κοκτέιλ και κυδώνια αχνιστά 

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}