TERROIR AL LÍMIT
Το Terroir al Límit ιδρύθηκεστιςαρχέςτηςδεκαετίαςτου 2000 απότον Dominik Huber καιτον Eben Sadie (διάσημοςοινολόγοςαπότηΝότιαΑφρική), αφούγνωρίστηκανστοοινοποιείο Mas Martinet στηνπεριοχή Priorat. Με τη βοήθεια της οικογένειας Pérez, ξεκίνησαν με μικρές ποσότητες σταφυλιών και δημιούργησαν το πρώτο τους κρασί, Dits del Terra, το 2001. Το οινοποιείο εδρεύει στο χωριό Torroja del Priorat και έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για κρασιά που εκφράζουν με κομψότητα και καθαρότητα το terroir της περιοχής. Χρησιμοποιούν βιοδυναμική καλλιέργεια, ζύμωση με ολόκληρα τσαμπιά, και αποφεύγουν την υπερβολική χρήση δρυός, προτιμώντας τσιμεντένιες δεξαμενές και ουδέτερα δρύινα foudres. Στόχος τους είναι κρασιά με φρεσκάδα, φινέτσα και αυθεντικότητα, σε αντίθεση με τα υπερεκχυλισμένα και βαριά κρασιά που συχνά χαρακτηρίζουν την περιοχή.