ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Grand Cuvee Kermesse 2012 - Elena Walch
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η εμμονή στην τελειότητα της Elena Walch, οδήγησε σε ένα εντυπωσιακό κόκκινο με άπειρες διακρίσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Grand Cuvee Kermesse Elena Walch είναι ένα πλούσιο και εντυπωσιακό κόκκινο κρασί που καταφέρνει και συνδυάζει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες με υποδειγματική ισορροπία. Η εξαιρετική χρονιά του 2012 έχει λάβει άπειρες διακρίσεις (93pts James Suckling, 91pts Robert Parker, 92pts Falstaff)!

Το οινοποιείο της Elena Walch, με ιστορία ετών στην οινική παράδοση είναι ένα από τα κορυφαία της περιοχής, με εμμονή στην τελειότητα και τη φινέτσα. Το όραμα της Walch ήταν να δημιουργήσει κρασιά που αντανακλούν την ιδιαιτερότητα του terroir τou Alto Adige. Αν κρίνουμε από τις αστρονομικές διακρίσεις και τις βαθμολογίες που πετυχαίνει μπορούμε να συμφωνήσουμε πως τα έχει καταφέρει. Τα κρασιά της φιγουράρουν σε λίστες κορυφαίων εστιατορίων, αλλά και στις λίστες του James Suckling και του Robert Parker με τα κορυφαία κρασιά της περιοχής!

Η Elena Walch ασχολήθηκε τόσο με ποικιλίες διεθνείς, όσο και με τοπικές. Το Grand Cuvee Kermesse, η ερυθρή ναυαρχίδα του οινοποιείου, είναι ένα χαρμάνι που μπλέκει την τοπική ποικιλία Lagrein με τις γαλλικές Syrah, Merlot, Petit Verdot και Cabernet Sauvignon. Όλες οι ποικιλίες, εκτός από το Cabernet Sauvignon που ωριμάζει αργότερα, μαζεύονται και οινοποιούνται μαζί σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Τα σταφύλια προέρχονται από τα δυο πολύ σημαντικά cru αμπελοτόπια, το Castel Ringberg και το Kastelaz. Το κρασί, μετά τη μηλογαλακτική ζύμωση, παλαιώνει για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια Allier και Limousine και έπειτα για αρκετούς μήνες στη φιάλη, μέχρι να φτάσει στο ποτήρι σου!

Το Grand Cuvee Kermesse 2012 Elena Walch θα σε εντυπωσιάσει με τον πληθωρικό και πολύπλοκο χαρακτήρα του από την πρώτη γουλιά.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκη μύτη που ξεδιπλώνεται αργά. Αρώματα αποξηραμένου κερασιού, δαμάσκηνου, βύσσινου, σύκου, βανίλιας, γλυκόριζας, αστεροειδή γλυκάνισου και μπαχαριού συναντιούνται με νότες λεβάντας, ευκάλυπτου, νυχτολούλουδου, κακάο και καφέ.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες, αλλά ώριμες τανίνες. Ζουμερό βύσσινο, μούρο, κεράσι, δαμάσκηνο, πιπέρι, βανίλια, πικρή σοκολάτα, καπνός, καραμέλα, αποξηραμένα βότανα μπλέκονται αρμονικά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Alto Adige, Ιταλία
Ποικιλία Lagrein, Syrah, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon
Αρώματα Αποξηραμένο κεράσι, δαμάσκηνο, βύσσινο, μούρο, σύκο, βανίλια, γλυκόριζα, αστεροειδής γλυκάνισος, μπαχάρι, λεβάντα, πιπέρι, ευκάλυπτος, καπνός, νυχτολούλουδο, κακάο, καφές, αποξηραμένα βότανα. 
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GRAND CUVEE KERMESSE 2012 - ELENA WALCH

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο στιφάδο, μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ μελιτζάνας, ή ένα dry-aged rib eye.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}