ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah 2020 - Κτήμα Μίγας
Κτήμα Μίγας

SYRAH 2020 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Τύρναβος
€20,50
€17,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα καλύτερα μονοποικιλιακά Syrah που έχουμε δοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Την ποικιλία αυτή την αγαπάμε πολύ και έχει φανεί πως την αγαπάς εξίσου και εσύ, αλλά και σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα. Και πάρα πολύ λογικό είναι, αφού τα φίνα αρώματά της και ο εντυπωσιακά πιπεράτος χαρακτήρας της, καλύπτει όλα τα γούστα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βάλε και τον παράγοντα Δημήτρης Μίγας στη εξίσωση και ετοιμάσου για κάτι πολύ ξεχωριστό!
 
Ο Δημήτρης Μίγας είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τον τόπο του. Τρανταχτή απόδειξη η τεράστια, για τα δεδομένα της περιοχής, επένδυση σε ένα οινοποιείο που είναι από τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά στην Ελλάδα. Σύμμαχός του σε όλο αυτό είναι το ήπιο κλίμα της περιοχής και η ιδανική αποστράγγιση του εδάφους των 120 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα. Γενικά είναι ο άνθρωπος που μας σύστησε Μοσχάτο Τυρνάβου σε πολλές εκδοχές και εκείνος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τη Λημνιώνα και δικαιώθηκε αμέτρητες φορές με το αποτέλεσμα. Η εμπειρία του ξεδιπλώνεται και στην πολύ προσεκτική οινοποίηση του Syrah, το οποίο παλαίωσε για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια για άλλους 36 στη φιάλη, τονίζοντας το τεράστιο αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας.
 
Θα ήταν υπερβολή να σου πούμε πως μπορείς να το καταναλώσεις τώρα, που είναι πολύ νέο, αλλά και περίπου 15 χρόνια μετά, αλλά θα στο πούμε, γιατί είναι η αλήθεια. Το Syrah του Κτήματος Μίγα και στις δυο περιπτώσεις θα σε ανταμείψει χωρίς φειδώ, απλά βιάσου γιατί δεν θα υπάρχει και για πάντα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί. Πλούσια αρώματα από ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, βατόμουρο, φράουλα, βύσσινο και δαμάσκηνο, με νότες μαύρου πιπεριού, καραμέλας, καπνού, σοκολάτας, και φουντουκιού.
 
Στο στόμα έχει πλούσια βελούδινη υφή, με μέτρια ένταση και πολλές αλλά στρογγυλεμένες τανίνες σε απόλυτη ισορροπία με μια δροσιστική οξύτητα. Μαύρα μούρα, βύσσινο και μύρτιλο, σε ένα απολαυστικό συνδυασμό με μαύρο πιπέρι, καπνό, βούτυρο, βανίλια, σοκολάτα και απαλές γήινες νότες. Η επίγευσή του είναι μακρά και εντυπωσια
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Τύρναβος
Ποικιλία Syrah
Αρώματα Βατόμουρο, φράουλα, βύσσινο, δαμάσκηνο, μαύρο πιπέρι, καραμέλα, καπνό, σοκολάτα, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2020 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με πλούσια κρεατικά στα κάρβουνα, πιπεράτα φιλέτα και λουκάνικα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}