ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Gewurztraminer 2017 - Elena Walch
Elena Walch

GEWURZTRAMINER 2017 - ELENA WALCH

  Alto Adige, Ιταλία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Κατευθείαν από την πηγή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το βραχώδες έδαφος της ιταλικής, γερμανόφωνης περιοχής του Alto Adige (ή Südtirol) είναι το σπίτι και η πηγή λευκών κρασιών που θεωρούνται ίσως τα καλύτερα ολόκληρης της Ιταλίας. Το οινοποιείο της Elena Walch βρίσκεται στο Tramin της επαρχίας Balzano στο Alto Adige. Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα η Elena Walch παντρεύτηκε τον Werner Walch (η οικογένεια του οποίου ανήκει στις γνωστότερες και κυριότερες της περιοχής) και μαζί, μέσα από μια καταπληκτική περίοδο καινοτομίας και αναζωογόνησης, έφεραν το οινοποιείο στις κορυφαίες τάξεις των παραγωγών του Alto Adige.

Το Gewürztraminer 2017 προέρχεται εξ ολοκλήρου από ιδιόκτητα αμπέλια Gewürztraminer. Ο χυμός παραμένει σε επαφή με τα στέμφυλα για περίπου έξι ώρες, αποκτώντας έτσι εντονότερο αρωματικό χαρακτήρα και ένταση. Ακολουθούν εξαιρετικά ήπιες πιέσεις, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία και ωρίμαση με τις λεπτές οινολάσπες για μερικούς μήνες.

 

Αν καταφέρεις να αντισταθείς σε αυτό το παράδειγμα προς μίμηση, μπράβο σου!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Μύτη υψηλής αρωματικής έντασης, με γενναίες δόσεις τριαντάφυλλου, lychee, μελιού, αγιοκλήματος, αποξηραμένου βερίκοκου και περγαμόντου. Πικάντικες νότες κανέλας και γαρύφαλλου εξάπτουν την περιέργεια για παραπάνω….

Το στόμα είναι μέτριου(+) όγκου με εκρηκτική αρωματική ένταση και ισορροπημένη οξύτητα. Αποξηραμένο βερίκοκο, μέλι, λουκούμι τριαντάφυλλο, lycheelime, περγαμόντο, σταφίδα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά… Ατέλειωτη μπαχαρένια επίγευση…

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Alto Adige, Ιταλία
Ποικιλία Gewürztraminer
Αρώματα τριαντάφυλλο, lychee, μέλι, αγιόκλημα, αποξηραμένο βερίκοκο, περγαμόντου, πικάντικες νότες κανέλας και γαρύφαλλου
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GEWURZTRAMINER 2017 - ELENA WALCH

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Πιες το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδύασέ το με πικάντικα πιάτα ασιατικής κουζίνας ή πικάντικα αλμυρά τυριά.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}