ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μονεμβασιά 2021 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα
€14,00
€12,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα φίνο, αρωματικό κρασί που φωνάζει καλοκαίρι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Μονεμβασιά Κυρ Γιάννη είναι μια νέα πρόταση δια χειρός Στέλλιου Μπουτάρη που μοσχοβολάει Αιγαίο. Τα σταφύλια του αμπελουργού Αρσένη Λούκη από την Πάρο αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία ο Στέλλιος πάτησε για να δημιουργήσει ένα φίνο, αρωματικό κρασί με δροσιστική οξύτητα, που φωνάζει καλοκαίρι.

Ο Στέλλιος Μπουτάρης έκανε απόβαση στο Αιγαίο με σκοπό να αναδείξει τις τοπικές ποικιλίες και να μας μεταφέρει νοητά στα νησιά. Η πρώτη στάση έγινε στην Πάρο και στο αμπέλι του Αρσένη Λούκη. Η Μονεμβασιά μπορεί να κατάγεται από την Πελοπόννησο αλλά στην Πάρο κάνει εξαιρετικά ΠΟΠ κρασιά, με ελαφρώς mineral χαρακτήρα. Ένα τέτοιο είναι και η Μονεμβασιά του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Μετά την προσεκτική οινοποίηση του Στέλλιου το κρασί ωρίμασε με τις φίνες οινολάσπες του για 8 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι λιπαρό, με τραγανή οξύτητα και νότες από πράσινα φρούτα και βότανα.

Απόλαυσε τη Μονεμβασιά Κυρ Γιάννη παρέα με ελαφριά καλοκαιρινά μεζεδάκια.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και φίνα αρώματα αχλαδιού, λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, γιασεμιού, φύλλων λεμονιάς και λουίζας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και διακριτική λιπαρή υφή. Αχλάδι, πράσινο μήλο, λεμόνι, κίτρο, ξύσμα lime, άνθη πορτοκαλιάς και αποξηραμένα βότανα συνθέτουν ένα κομψό μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Πάρος
Ποικιλία Μονεμβασιά
Αρώματα Αχλάδι, λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, γιασεμί, φύλλα λεμονιάς, λουίζα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γαύρο μαρινάτο, κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, ζυμαρικά με πέστο μαΐντανού

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}