ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μονόλιθος Λευκό 2024 - Κτήμα Μπαϊρακτάρη
Κτήμα Μπαϊρακτάρη

ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΛΕΥΚΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€10,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

3 ποικιλίες έκπληξη σε ένα απίστευτα απολαυστικό λευκό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Νομίζεις πως τα καλύτερα λευκά κρασιά της Πελοποννήσου γίνονται από Μοσχοφίλερο; Με το Μονόλιθο Λευκό από το Κτήμα Μπαϊρακτάρη, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις! Τρεις διαφορετικές ποικιλίες ενώνουν τις δυνάμεις του και συνθέτουν ένα από τα πιο νόστιμα λευκά κρασιά που δοκιμάσαμε φέτος!

Το Κτήμα Μπαϊρακτάρη βρίσκεται στη Νεμέα, περιτριγυρισμένο από αμπέλια Αγιωργίτικου. Η οικογένεια Μπαϊρακτάρη ασχολείται εδώ και πολλές γενιές με το αμπέλι και το κρασί. Από το 2005, που τα ηνία ανέλαβε ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης, άρχισε να φυσά ένας αέρας ανανέωσης στο κτήμα, που αρχικά αποτυπώθηκε στις μοντέρνες και minimal ετικέτες των κρασιών του. Ο Μονόλιθος Λευκό από το Κτήμα Μπαϊρακτάρη είναι ένα αρωματικό λευκό κρασί που συνδυάζει την εμπειρία με τις μοντέρνες τεχνικές. Το χαρμάνι αποτελείται από 3 ποικιλίες, 40% Μαλαγουζιά, 30% Ασύρτικο και 30% Μοσχάτο που καλλιεργούνται σε υψόμετρο 800 μέτρων. Στο τελικό blend, η κοφτερή οξύτητα του Ασύρτικου δένει μοναδικά με τον τριανταφυλλένιο χαρακτήρα του Μοσχάτου και το ζουμερό πυρηνόκαρπο φρούτο της Μαλαγουζιάς.

Ο Μονόλιθος Λευκό του Κτήματος Μπαιρακτάρη είναι ένα απολαυστικό λευκό κρασί που θα λατρέψεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και έντονα αρώματα μπανάνας, ανανά, ροδάκινου, μάνγκο, λεμονιού, lime και λευκών λουλουδιών όπως ζουμπούλι και λεμονανθό.

Ζουμερό στόμα με μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Νεμέα, Ελλάδα
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο
Αρώματα Μπανάνα, ανανάς, ροδάκινο, μάνγκο, λεμόνι, lime, λευκά λουλούδια, ζουμπούλι, τριαντάφυλλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΛΕΥΚΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με δροσερές σαλάτες με κοτόπουλο, θαλασσινά ή με πιάτα της Ασιατικής κουζίνας.

Γλυκόξινο κοτόπουλο με φρέσκο αρακά και πιπεριές

– 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
– 200 γρ. αρακά
– 250 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
– 3 καρότα
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κρεμμύδι
– 50 γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 40 ml σάλτσα σόγιας
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
– 30 ml ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
– 250 ml ζωμό λαχανικών
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
– Κόλιανδρο ή μαϊντανό
– 1 μοσχολέμονο

Ξεκινάμε κόβοντας το κοτόπουλο σε μπουκιές. Έπειτα το βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ τριμμένα,τη σόγια, το κόρν φλάουρ και το μαρινάρουμε για 30΄.

Κόβουμε τις πιπεριές, τα καρότα και το κρεμμύδι σε λωρίδες.

Σε ένα γουόκ ή αν δεν έχουμε, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα λαχανικά και τον αρακά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το μέλι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον ζωμό, πιπέρι και προσεκτικά αλάτι αφού η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαιντανό και μοσχολέμονο.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό όποιο λαχανικό εποχής μας αρέσει όπως κολοκυθάκια, φασολάκια κ.α.
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μανιτάρια, ειδικά με σιτάκε που του πάνε πολύ

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}