ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Παράγκα Sparkling Brut - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΠΑΡΑΓΚΑ SPARKLING BRUT - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€12,30
€10,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Κομψότητα και φρεσκάδα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ποιος θα το φανταζόταν πως τρεις μοναδικές ποικιλίες, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, το Ξινόμαυρο, το Μοσχάτο και το Chardonnay θα έκαναν την πιο εκρηκτική σύμπραξη, που θα έκλεινε σε ένα μπουκάλι τόση κομψότητα και φρεσκάδα! Η ομάδα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη φυσικά!

Αν μέχρι τώρα έψαχνες σε διεθνείς ετικέτες να βρεις το πιο παιχνιδιάρικο, αφοπλιστικά αφρώδες και αρωματικό κρασί, μπορείς να σταματήσεις τώρα! Το Παράγκα Κυρ-Γιάννη Sparkling σου κάνει νόημα από το βορρά, πως ήρθε να παραγκωνίσει όλα τα διεθνή αφρώδη και να αποδείξει για ακόμα μια φορά το τεράστιο δυναμικό της ποικιλίας Ξινόμαυρο.

Για το Παράγκα Sparkling, τα σταφύλια συλλέγονται από αμπελώνες σε υψόμετρο 600μ. της ζώνης ΠΟΠ Αμύνταιο. Εκεί το έδαφος έχει αμμώδη εδάφη και αυτό συντελεί στην παραγωγή σταφυλιών με πολύ πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα και φινέτσα. Η πρώτη αλκοολική ζύμωση γίνεται με την κλασική μέθοδο παραγωγής αφρωδών, ενώ η δεύτερη γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εκεί ακριβώς είναι που δημιουργούνται οι έντονες φυσαλίδες του. Στη συνέχεια το κρασί παραμένει για 5 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες του και μετά εμφιαλώνεται για να παλαιώσει για άλλους 5 μήνες στη φιάλη!

Αν δεν έχεις συνηθίσει το Ξινόμαυρο στην sparkling εκδοχή του, αυτή τη στιγμή σου δίνουμε έναν ακόμη λόγο για να καταλάβεις πέρα ως πέρα πως αυτή η ποικιλία είναι τόσο δυνατή, ακόμη και για την παραγωγή πραγματικά πολύπλοκων και πολυτελών αφρωδών οίνων!

Η πολυτέλεια δεν ήταν ποτέ τόσο προσιτή…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Χρυσαφένιο λαμπερό χρώμα με πολύ κομψές και αμέτρητες φυσαλίδες.
Πολύπλοκο στη μύτη με φινετσάτα αρώματα πυρηνόκαρπων, κυρίως βερίκοκου και ροδάκινου, με έντονες νύξεις λευκών λουλουδιών. Γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, νυχτολούλουδο και μανταρίνι. Έντονη και επίμονη φρεσκάδα.

Στο στόμα η φρεσκάδα ακολουθεί αυτή της μύτης, με πλούσιο και αναζωογονητικό αφρισμό μεγάλης διάρκειας. Η οξύτητα είναι αισθητή αλλά σε απόλυτη αρμονία με τα φρουτώδη αρώματα των πυρηνόκαρπων και την ανεπαίσθητη γλυκύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Μοσχάτο, Chardonnay
Αρώματα Βερίκοκο, ροδάκινο, γιασεμί, άνθος πορτοκαλιάς, νυχτολούλουδο, μανταρίνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΑΡΑΓΚΑ SPARKLING BRUT - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Καταναλώνεται σαν απεριτίφ μόνο του, με μια ποικιλία φρούτων, αλλά στέκεται μαγικά δίπλα σε οποιοδήποτε finger food, καθώς και μύδια αχνιστά!

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}