Ποιος θα το φανταζόταν πως τρεις μοναδικές ποικιλίες, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, το Ξινόμαυρο, το Μοσχάτο και το Chardonnay θα έκαναν την πιο εκρηκτική σύμπραξη, που θα έκλεινε σε ένα μπουκάλι τόση κομψότητα και φρεσκάδα! Η ομάδα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη φυσικά!
Αν μέχρι τώρα έψαχνες σε διεθνείς ετικέτες να βρεις το πιο παιχνιδιάρικο, αφοπλιστικά αφρώδες και αρωματικό κρασί, μπορείς να σταματήσεις τώρα! Το Παράγκα Κυρ-Γιάννη Sparkling σου κάνει νόημα από το βορρά, πως ήρθε να παραγκωνίσει όλα τα διεθνή αφρώδη και να αποδείξει για ακόμα μια φορά το τεράστιο δυναμικό της ποικιλίας Ξινόμαυρο.
Για το Παράγκα Sparkling, τα σταφύλια συλλέγονται από αμπελώνες σε υψόμετρο 600μ. της ζώνης ΠΟΠ Αμύνταιο. Εκεί το έδαφος έχει αμμώδη εδάφη και αυτό συντελεί στην παραγωγή σταφυλιών με πολύ πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα και φινέτσα. Η πρώτη αλκοολική ζύμωση γίνεται με την κλασική μέθοδο παραγωγής αφρωδών, ενώ η δεύτερη γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εκεί ακριβώς είναι που δημιουργούνται οι έντονες φυσαλίδες του. Στη συνέχεια το κρασί παραμένει για 5 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες του και μετά εμφιαλώνεται για να παλαιώσει για άλλους 5 μήνες στη φιάλη!
Αν δεν έχεις συνηθίσει το Ξινόμαυρο στην sparkling εκδοχή του, αυτή τη στιγμή σου δίνουμε έναν ακόμη λόγο για να καταλάβεις πέρα ως πέρα πως αυτή η ποικιλία είναι τόσο δυνατή, ακόμη και για την παραγωγή πραγματικά πολύπλοκων και πολυτελών αφρωδών οίνων!
Η πολυτέλεια δεν ήταν ποτέ τόσο προσιτή…