ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sun Λευκό 2024 - Κοντοζήσης
€20,50
€17,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Απόλυτα φυσική κομψότητα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν είσαι ταγμένος στα φυσικά κρασιά, το Sun Λευκό 2024 από τους Βιολογικούς Αμπελώνες Κοντοζήση, θα σε εκπλήξει ευχάριστα με το πόσο φρουτώδη και αρωματικό χαρακτήρα μπορεί να έχει η Μαλαγουζιά, ακόμα και στην απόλυτα φυσική οινοποίησή της.

Ο Ανδρέας Κοντοζήσης και η Αφροδίτη Τούσια, ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στην καθαρότητα και την αυθεντικότητα των φυσικών κρασιών και ιδρύοντας το οινοποιείο Κοντοζήση, στην καρδιά της Καρδίτσας, δημιούργησαν ένα τεράστιο ρεύμα, που στηρίζεται στην πιστή εφαρμογή της βιολογικής καλλιέργειας. Από το 1991, η οικογένεια συνεχώς εξελίσσει την τέχνη της φυσικής οινοποίησης, με μοναδικό στόχο το σεβασμό προς το terroir και τη φύση, που φέρνει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή κρασιών που εκπλήσσουν με την ποιότητά τους, ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Το Sun Λευκός 2024, φτιαγμένο από 100% Μαλαγουζιά, αποτελεί την επιτομή αυτής της φιλοσοφίας. Μετά απο 15 ώρες παραμονή με τα στέμφυλα, η ζύμωση γίνεται μέσα σε τσιμεντένιο αυγό με φυσικές ζύμες, όπου και παραμένει για 4 περίπου μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες. Στη συνέχεια μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για άλλους 3 μήνες, για τη διατήρηση των φρέσκων και κομψών αρωμάτων. Η εμφιάλωση γίνεται χωρίς φιλτράρισμα με αποτέλεσμα η πολυπλοκότητα ου αποκτά να αποτυπώνει πιστά το ισχυρό terroir του τόπου.  

Το Sun Λευκό 2024 από τους Βιολογικούς Αμπελώνες Κοντοζήση είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της φιλοσοφίας της απόλυτα φυσικής οινοποίησης και δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έντονα αρώματα από βερίκοκο αποξηραμένο και μαρμελάδα, φλούδα πορτοκαλιού, γιασεμί, λωτό, ώριμο ροδάκινο, γλυκό του κουταλιού κυδώνι και φουντούκι.

Μέτριο (+) σώμα, με μέτρια οξύτητα και διακριτές τανίνες. Πολύ καθαρές γεύσεις από περγαμόντο, μαγειρεμένες φλούδες πορτοκαλιού, γλυκό λεμόνι, γκρέιπφρουτ, καβουρδισμένο φουντούκι, αγιόκλιμα και πηλό δημιουργούν ένα ευχάριστα πολύπλοκο αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Καρδίτσα
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Βερίκοκο αποξηραμένο, φλούδα πορτοκαλιού, γιασεμί, λωτός, ώριμο ροδάκινο, γλυκό του κουταλιού κυδώνι, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SUN ΛΕΥΚΟ 2024 - ΚΟΝΤΟΖΗΣΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνάκι στον φούρνο, ψητά μανιτάρια, χοιρινό με αποξηραμένα βερίκοκα, καθώς και Ταϋλανδέζικη κουζίνα.

Σαλάτα με Χταπόδι και Πλιγούρι

:

  • 1 πλοκάμι χταπόδι
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ½ φλυτζάνι πλιγούρι
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  •  Μαϊντανό
  •  Ρίγανη

Για το Μαρινάρισμα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  •  Φρέσκια ρίγανη
  •  Αλάτι

  

Επιλέγουμε αν θέλουμε να μαγειρέψουμε το χταπόδι βραστό ή ψητό. Μόλις το βράσουμε ή ψήσουμε, κόβουμε σε ροδέλες το πλοκάμι.

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά και βάζουμε μέσα το χταπόδι για 1 ώρα.
Βράζουμε το πλιγούρι με ½ φλυτζάνι νερό μέχρι να στεγνώσει.
Αφήνουμε το πλιγούρι να κρυώσει καλά, πριν φτιάξουμε την σαλάτα. Σε μια σαλατιέρα απλώνουμε το πλιγούρι. Και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση μαζί με τις πιπεριές κομμένες σε κύβους. Προσθέτουμε το χταπόδι, την κάπαρη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα φύλλα τη φρέσκιας ρίγανης. Περιχύνουμε με την μαρινάδα.

Σερβίρουμε κρύα ή ζεστή.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το χταποδάκι και η ντομάτα. Αυτά θα πρέπει να συνδυάσουμε με το κρασί που θα επιλέξουμε. Θαλασσινά αρώματα αλλά και η οξύτητα της ντομάτας συνδυάζονται όμορφα με ροζέ κρασιά με δροσιστική οξύτητα αλλά και ελαφριά κόκκινα με μαλακές τανίνες.

Οι προτάσεις μας: Saumon 2014 - Κτήμα Χαρλάυτη, Grenache Rouge 2014 - Ιδαία Οινοποιητική, Κλεψύδρα 2012 - Αμπελώνες Σαμαρτζή

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}