ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βιδιανό 2018 - Κτήμα Νίκος Γαβαλάς
Κτήμα Νίκος Γαβαλάς

ΒΙΔΙΑΝΟ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

  Ελλάδα / Ηράκλειο
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η πολυδιάστατη ποικιλία της Κρήτης, έχει μια αγάπη για το βαρέλι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Βιδιανό έβγαλε την Κρήτη από την αφάνεια, φέρνοντάς τη για τα καλά στο προσκήνιο και με το Βιδιανό του Νίκου Γαβαλά μπορείς να καταλάβεις γιατί. Νόστιμο και ιδιαίτερο, το Βιδιανό του Νίκου Γαβαλά είναι φτιαγμένο για ζόρικα ταίρια.

Ο Νίκος Γαβαλάς είναι άξιος συνεχιστής της οικογενειακής ιστορίας που ξεκινά με τον προπάππου του, το 1906, όταν φύτεψε τα πρώτα αμπέλια στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί εξαιρετικά κρασιά με βάση τις κρητικές ποικιλίες. Η προσεκτική χρήση βαρελιού δίνει άλλο ύφος στο Βιδιανό και εκπλήσσει ευχάριστα. Το Βιδιανό καλλιεργείται βιολογικά, με χαμηλή στρεμματική απόδοση στον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος στην περιοχή του Βοριά Μονοφατσίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά την αρχική ζύμωση, το κρασί ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 228 λίτρων, για πέντε μήνες, με το διάστημα αυτό να αποδεικνύεται ιδανικό για να ενσωματωθεί ο χαρακτήρας του βαρελιού σε ένα λευκό κρασί που δεν παύει ούτε στιγμή να εκφράζει ξεκάθαρα τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας.

Μη χάνεις χρόνο και δοκίμασε το Βιδιανό του Νίκου Γαβαλά τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες και εντυπωσιακά αρώματα βερίκοκου, βανίλιας, βουτύρου, μπανάνας, αμυγδάλου, περγαμόντου και κίτρου. Πλούσιο στόμα, με μέτριο σώμα, λιπαρή αίσθηση και δροσιστική οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα Βερίκοκο, βανίλια, βούτυρο, μπανάνα, αμύγδαλο, περγαμόντο, κίτρο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΒΙΔΙΑΝΟ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με ζυμαρικά με απάκι και κρέμα ανθότυρου, λαβράκι ψητό στα κάρβουνα ή ένα λεμονάτο κοτόπουλο.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}