Γιατί το αγαπάμε;
Το Βιδιανό έβγαλε την Κρήτη από την αφάνεια, φέρνοντάς τη για τα καλά στο προσκήνιο και με το Βιδιανό του Νίκου Γαβαλά μπορείς να καταλάβεις γιατί. Νόστιμο και ιδιαίτερο, το Βιδιανό του Νίκου Γαβαλά είναι φτιαγμένο για ζόρικα ταίρια.
Ο Νίκος Γαβαλάς είναι άξιος συνεχιστής της οικογενειακής ιστορίας που ξεκινά με τον προπάππου του, το 1906, όταν φύτεψε τα πρώτα αμπέλια στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί εξαιρετικά κρασιά με βάση τις κρητικές ποικιλίες. Η προσεκτική χρήση βαρελιού δίνει άλλο ύφος στο Βιδιανό και εκπλήσσει ευχάριστα. Το Βιδιανό καλλιεργείται βιολογικά, με χαμηλή στρεμματική απόδοση στον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος στην περιοχή του Βοριά Μονοφατσίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά την αρχική ζύμωση, το κρασί ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 228 λίτρων, για πέντε μήνες, με το διάστημα αυτό να αποδεικνύεται ιδανικό για να ενσωματωθεί ο χαρακτήρας του βαρελιού σε ένα λευκό κρασί που δεν παύει ούτε στιγμή να εκφράζει ξεκάθαρα τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας.
Μη χάνεις χρόνο και δοκίμασε το Βιδιανό του Νίκου Γαβαλά τώρα!
Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες και εντυπωσιακά αρώματα βερίκοκου, βανίλιας, βουτύρου, μπανάνας, αμυγδάλου, περγαμόντου και κίτρου. Πλούσιο στόμα, με μέτριο σώμα, λιπαρή αίσθηση και δροσιστική οξύτητα.