ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βιδιανό 2021 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΒΙΔΙΑΝΟ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€16,40
€14,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το λέγαμε πάντα πως το Βιδιανό θα τρέξει 100άρι στην οινοποίηση και θα γίνει το next big thing. Και τελικά ούτε ψέματα λέγαμε, αλλά ούτε ήμασταν και οι μόνοι που το υποστηρίζαμε…Βιδιανό - Warehouse 10 από την πιο πολυτελή «αποθήκη» της Ελλάδας!

Ο Στέλλιος Μπουτάρης ανέλαβε το Κτήμα Κυρ Γιάννη, το δημιούργημα του πατέρα του, συνεχίζοντας τη λαμπρή και ανοδική πορεία του. Ο αμπελώνας του κτήματος είναι πλέον από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και κάθε χρόνο το κτήμα σαρώνει τα βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Οι πειραματισμοί που κάνουν δεν είναι ποτέ τυχαίοι και πάντα αποδίδουν, με αποτέλεσμα τα κρασιά να ψάχνουν το χώρο που θα γίνει το μυστικό σπιτικό τους. Και εγένετο Warehouse 10! Η αποθήκη-κελάρι, στο Γιαννακοχώρι, μέσα στην οποία υπάρχουν ημιτελή και έτοιμα διαμάντια πολλών ετών, ακυκλοφόρητα και μη…

Ένα από αυτά είναι και το Βιδιανό - Warehouse 10, με σταφύλια Βιδιανού εκτός γενέτειράς τους. Ο Στέλλιος, αφού κατέκτησε οινοποιητικά το Αιγαίο, προχώρησε νοτιοανατολικά της Κομοτηνής, εκεί όπου ο Σάκης Κατσαρίδης έδωσε βήμα στην κρητική ποικιλία για να αναδείξει το τεράστιο δυναμικό της. Τα αμμοπηλώδη εδάφη της Μαρώνειας και το ψυχρό κλίμα της περιοχής έδωσαν στο Βιδιανό πλούσια αρώματα από πυρηνόκαρπα, με μια πινελιά κομψής ορυκτότητας. Η ζύμωση σε δεξαμενή διατήρησε τη φρεσκάδα της ποικιλίας και υπογράμμισε την ιδιαίτερη ελαιώδη υφή της.

Έστω μια από τις μόνο 1157 φιάλες αυτού του ξεχωριστού Βιδιανού, θα πρέπει να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί. Κομψά αρώματα ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, κίτρου, κυδωνιού και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τονισμένη οξύτητα και απαλή ελαιώδη αίσθηση. Φρέσκα αρώματα λεμονιού, βερίκοκου πλαισιώνονται από βοτανικές νότες και μια φίνα ορυκτότητα, μακράς διάρκειας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα Ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, κίτρο, κυδώνι, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΙΔΙΑΝΟ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λαβράκι ceviche, φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού, θαλασσινά στα κάρβουνα, πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες ή πλούσια τυριά.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}