ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Scaperdas Freres Cuvee Exceptionnelle - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

SCAPERDAS FRERES CUVEE EXCEPTIONNELLE - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Αμύνταιο
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα άκρως γοητευτικό ροζέ αφρώδες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Scaperdas Freres Cuvee Exceptionnelle είναι μια νέα και άκρως γοητευτική πρόταση από το Κτήμα Kυρ Γιάννη. Είναι ένα κορυφαίο ροζέ αφρώδες, από το Αμύνταιο, με λίγο βαρελάκι και παραδοσιακή μέθοδο που είναι σχεδιασμένο για μεγάλες συγκινήσεις!

Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο και πολύ ιδιαίτερο αφρώδες ήταν ο προπάππους του Στέλλιου Μπουτάρη, Σπυρίδων Σκαπέρδας που έζησε στο Παρίσι τις αρχές του 20ου αιώνα. Όπως καταλαβαίνεις η γαλλική φινέτσα είναι συνυφασμένη με τις λεπτεπίλεπτες μπουρμπουλήθρες της Σαμπάνιας αλλά και τον υπολοίπων αφρωδών που γίνονται με την παραδοσιακή μέθοδο. Ένα τέτοιο λεπτεπίλεπτο αλλά παράλληλα full γαστρονομικό κρασί είναι και το Scaperdas Freres Cuvee Exceptionnelle από το Κτήμα Κυρ Γιάννη. Το σταφύλια προέρχονται από το Αμύνταιο, εντός της ζώνης ΠΟΠ και μιλάμε φυσικά για Ξινόμαυρο. Το κρασί ζύμωσε και ωρίμασε για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και έπειτα μπήκε στη φιάλη, μαζί με τα απαραίτητα συστατικά, για τη δεύτερη ζύμωση. Το κρασί ωρίμασε στη φιάλη για 48 μήνες αποκτώντας έναν έντονα αυτολυτικό και πολύπλοκο χαρακτήρα.

Αυτές είναι οι τελευταίες φιάλες οπότε πρόλαβε το πριν εξαντληθεί!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Scaperdas Freres Cuvee Exceptionnelle από το Κτήμα Κυρ Γιάννη έχει απαλό σομόν χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα γλυκιάς ντομάτας, φράουλας, περγαμόντου, brioche, βερίκοκου, λουκουμιού τριαντάφυλλου, φουντουκιού και ζύμης.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και κρεμώδη αφρισμό. Γλυκά, κόκκινα φρούτα, εσπεριδοειδή, νότες μπισκότου, ντομάτας, ζύμης, βουτύρου και φουντουκιού γεμίζουν τον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Γλυκιά ντομάτα, φράουλα, περγαμόντο, brioche, βερίκοκο, λουκούμι τριαντάφυλλο, φουντούκι, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SCAPERDAS FRERES CUVEE EXCEPTIONNELLE - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με μπρουσκέτες με ξινή κρέμα και αυγοτάραχο, burrata με ψητά τοματίνια, αυγά καγιανά

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}