ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Agrippiotis Orange 2020 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Οινοποιείο Τετράμυθος

AGRIPPIOTIS ORANGE 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα πολύπλοκο Orange στα σπανιότερα κρασιά που θα δοκιμάσεις ποτέ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Agrippiotis Orange Nature από το Οινοποιείο Τετράμυθος είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί, μιας και μιλάμε για την σπανιότατη ποικιλία Αγρυπιώτης (που δεν έχουμε ξανασυναντήσει) και μάλιστα σε μια κομψή πορτοκαλί εκδοχή και μάλιστα, φυσική!

Η ποικιλία Αγρυπιώτης που λες, είναι μια σπάνια λευκή ποικιλία της Πελοποννήσου, με χαρακτηριστική, υψηλή οξύτητα και ένα όνομα μυστήριο. Κάποιοι λένε πως πήρε το όνομα του από τον Ρωμαίο στρατηγό Agrippa, άλλοι από την αδερφή του Καλιγούλα, Agrippina και άλλοι από την απιδιά (άγρια αχλαδιά).

Ο οινοποιός του Τετράμυθου, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, πήρε κάποια παλαιά κλήματα και φύτευσε έναν μικρό αμπελώνα με Αγρυπιώτης. Αρκετοί πειραματισμοί έφεραν τον Agrippiotis Orange Nature από το Οινοποιείο Τετράμυθος στο ποτήρι σου. Ο Παπαγιαννόπουλος άφησε τα στέμφυλα αρκετές μέρες σε επαφή με το χυμό. Το κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες και χωρίς λοιπές παρεμβάσεις, εκτός από ελάχιστα θειώδη λίγο πριν την εμφιάλωση. Το αποτέλεσμα δείχνει πως αυτή η σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία, έχει πολλά να πει!

Αν αγαπάς τα πορτοκαλί κρασιά τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το Agrippiotis Orange Nature από το Οινοποιείο Τετράμυθος!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη, αρώματα πορτοκαλιού, λεμονιού, κουμκουάτ, κυδωνιού, αποξηραμένου βερίκοκου και φιρικιού ξεδιπλώνονται αργά.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τονισμένη οξύτητα και ήπιες τανίνες. Φλούδα νεράντζι, πορτοκάλι, άγουρο αχλάδι, προζύμι, βερίκοκο, κυδώνι, γκρέιπφρουτ, χρυσάνθεμο και ξηροί καρποί γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Πορτοκαλί (Orange)
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Αγρυπιώτης
Αρώματα Λεμόνι, κουμκουάτ, κυδώνι, αποξηραμένο βερίκοκο, φιρίκι, φλούδα νεραντζιού, πορτοκάλι, άγουρο αχλάδι, προζύμι, γκρέιπφρουτ, χρυσάνθεμο, ξηροί καρποί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

AGRIPPIOTIS ORANGE 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με pesto, καλαμάρι ψητό στη σχάρα με λαδολέμονο μαϊντανού ή με ένα καπνιστό σκουμπρί με σάλτσα κόλιανδρου.

Πέννες με Μπρόκολο και τυρί

  • 1/2 κιλό Πέννες 
  • 1 κιλό μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια 
  • 3 αυγά 
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 1/3 φλιτζάνι γάλα 
  • Τα 2/3 φλυτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ 
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού 
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

 

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C. Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (όσο λένε οι οδηγίες). Προσθέτουμε το μπρόκολο για τα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών.
Ξεπλένουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Συνδυάζουμε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το τυρί Cheddar σε ένα φαρδύ μπολ.
Απλώνουμε το μίγμα στο πιάτο, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά σε συνδυασμό με την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό.
Τα ψήνουμε χωρίς καπάκι στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Περιμένουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Λαμβάνοντας υπόψη μας τα βασικά υλικά της συνταγής που είναι το μπρόκολο, το σκόρδο και το τυρί, θα πρέπει να συνδυάσουμε με ένα κρασί που να διαθέτει ένταση, εκδηλωτικά αρώματα αλλά και σώμα. Η πικράδα του μπρόκολου θα έκανε ένα τανικό κόκκινο κρασί να δείχνει σκληρό και τραχύ. Η πρόταση μας είναι ένα δροσερό λευκό όπως το Sauvignon Blanc του Κτήματος Χατζηγεωργίου, το Sauvignon Blanc του Οινοποιείου Αργυρίου ή το Αερικό του Οινοποιείου Διγενάκη.

X

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}