ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λευκό 2020 - Κτήμα Βογιατζή
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Θα σε συνοδέψει παντού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ένα κρασί για να σε συνοδέψει παντού. Αυτό είναι το Λευκό του Βογιατζη!
 
Πρόκειται για μια οικογένεια με βαθιά γνώση του αμπελώνα της Κοζάνης και βαθιά πίστη στην βιολογική καλλιέργεια. Αν συνοψίσεις την ιστορία τους σε μια φράση αυτή θα είναι πήγαν για εμπόριο και τελικά πουλούσαν μόνο κρασί και τσίπουρο, αφού για χρόνια η οικογένεια οινεμπόρων πουλούσε το κρασί του Βελβεντού στην πόλη της Κατερίνης. Η ιστορία Βογιατζή ξεκινά στις αρχές του αιώνα μέχρι που γύρω στα 90s η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Κατερίνη διατηρώντας ένα οινοπωλείο-ουζερί. Εκείνη ήταν η περίοδος που αποφάσισαν να φτιάξουν ένα νέο αμπελώνα 30 στρεμμάτων στα όρια της λίμνης του Πολυφύτου, που θα τον ξεχωρίζει η ποιότητα και η φινέτσα των κρασιών του. Τρεις γενιές μετά, τα δυο αδέλφια Νίκος και Γιάννης, δεν κατάφεραν να αφήσουν τον πολύτιμο ελληνικό αμπελώνα. Μετά τις σπουδές τους στο εξωτερικό, γύρισαν, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και μας φέρνουν αυτό και άλλα πολλά παραδείγματα στο τραπέζι μας.
 
Το λευκό Βογιατζη προέρχεται από τα σταφύλια του ιδιόκτητου αμπελώνα της οικογένειας δίπλα στην λίμνη του Πολυφύτου. Είναι από τρεις χαρακτηριστικές ποικιλίες, Chardonnay και Ασύρτικο που δίνουν το σώμα και Malvasia Aromatica που δίνει τα αρώματα. Η καλλιέργεια είναι βιολογική και το αποτέλεσμα φινετσάτο!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι κίτρινο και διακριτικό. Τα λευκά άνθη και τα φρέσκα εσπεριδοειδή ξεχωρίζουν στη μυτη με κύριο το λαιμ.

Στόμα φρουτώδες και λιπαρό με ωραία και απαλή διακριτική επίγευση. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βελβεντός, Κοζάνη
Ποικιλία Chardonnay, Ασύρτικο, Malvasia Aromatica
Αρώματα Λευκά άνθη, εσπεριδοειδή, lime
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΕΥΚΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ψητά λαχανικά, ψάρια ή ζυμαρικά με λαχανικά.

Πέννες με Μπρόκολο και τυρί

  • 1/2 κιλό Πέννες 
  • 1 κιλό μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια 
  • 3 αυγά 
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 1/3 φλιτζάνι γάλα 
  • Τα 2/3 φλυτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ 
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού 
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

 

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C. Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (όσο λένε οι οδηγίες). Προσθέτουμε το μπρόκολο για τα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών.
Ξεπλένουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Συνδυάζουμε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το τυρί Cheddar σε ένα φαρδύ μπολ.
Απλώνουμε το μίγμα στο πιάτο, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά σε συνδυασμό με την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό.
Τα ψήνουμε χωρίς καπάκι στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Περιμένουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Λαμβάνοντας υπόψη μας τα βασικά υλικά της συνταγής που είναι το μπρόκολο, το σκόρδο και το τυρί, θα πρέπει να συνδυάσουμε με ένα κρασί που να διαθέτει ένταση, εκδηλωτικά αρώματα αλλά και σώμα. Η πικράδα του μπρόκολου θα έκανε ένα τανικό κόκκινο κρασί να δείχνει σκληρό και τραχύ. Η πρόταση μας είναι ένα δροσερό λευκό όπως το Sauvignon Blanc του Κτήματος Χατζηγεωργίου, το Sauvignon Blanc του Οινοποιείου Αργυρίου ή το Αερικό του Οινοποιείου Διγενάκη.

X

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}