ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Μηλιά 2019 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Οινοποιείο Τετράμυθος

ΜΗΛΙΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
€17,60
€15,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα πολύπλοκο και εντυπωσιακό Sauvignon Blanc!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Μηλιά του Οινοποιείου Τετράμυθος είναι ένα πληθωρικό Sauvignon Blanc που το υψόμετρο και το άγγιγμα του βαρελιού το καθιστούν ένα από τα πιο πολύπλοκα και εντυπωσιακά δείγματα της γαλλικής ποικιλίας στην Ελλάδα!

Το Οινοποιείο Τετράμυθος βρίσκεται στο Άνω Διακοπτό Αιγιαλείας, στις πλαγιές του Χελμού. Τα αμπέλια του Sauvignon Blanc βρίσκονται σε υψόμετρο 1000μ. και λόγω του μικροκλίματος, του εδάφους και της επιρροής της αύρας του Κορινθιακού κόλπου, δίνουν εξαιρετική πρώτη ύλη. Σε αυτό βοηθά και η βιολογική καλλιέργεια. Τα σταφύλια ωριμάζουν αργά και αποκτούν πυκνά και έντονα αρώματα ενώ παράλληλα διατηρούν την υψήλη οξύτητα της ποικιλίας. Η ζύμωση και παλαίωση σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια για 4-6 μήνες, δαμάζουν την κοφτερή του οξύτητα και του χαρίζουν λιπαρότητα και πολυπλοκότητα που θα ζήλευαν ακόμα και στο Λίγηρα.

Η περιορισμένη ποσότητα το έχει κάνει πραγματικά ανάρπαστο, όποτε κάνε μια φιάλη Μηλιά του Οινοποιείου Τετράμυθος δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Μηλιά του Οινοποιείου Τετράμυθος έχει μέτριο λεμονί χρώμα και μύτη βοτανική και έντονη με αρώματα γκρέιπφρουτ, βασιλικού, αγιοκλήματος, ροδάκινου, βανίλιας, βουτύρου, καραμέλας, φρυγανιάς και περγαμόντου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Λεμόνι, κίτρο, φύλλο συκιάς, βανίλια, κερήθρα, βούτυρο, ροδάκινο, λεμονανθοί και καπνός γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Γκρέιπφρουτ, βασιλικός, αγιόκλημα, ροδάκινο, βανίλια, βούτυρο, περγαμόντο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4-6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΗΛΙΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με pesto, καλαμάρι ψητό στη σχάρα με λαδολέμονο μαϊντανού ή με ένα καπνιστό σκουμπρί με σάλτσα κόλιανδρου.

Πέννες με Μπρόκολο και τυρί

  • 1/2 κιλό Πέννες 
  • 1 κιλό μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια 
  • 3 αυγά 
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 1/3 φλιτζάνι γάλα 
  • Τα 2/3 φλυτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ 
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού 
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

 

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C. Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (όσο λένε οι οδηγίες). Προσθέτουμε το μπρόκολο για τα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών.
Ξεπλένουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Συνδυάζουμε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το τυρί Cheddar σε ένα φαρδύ μπολ.
Απλώνουμε το μίγμα στο πιάτο, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά σε συνδυασμό με την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό.
Τα ψήνουμε χωρίς καπάκι στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Περιμένουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Λαμβάνοντας υπόψη μας τα βασικά υλικά της συνταγής που είναι το μπρόκολο, το σκόρδο και το τυρί, θα πρέπει να συνδυάσουμε με ένα κρασί που να διαθέτει ένταση, εκδηλωτικά αρώματα αλλά και σώμα. Η πικράδα του μπρόκολου θα έκανε ένα τανικό κόκκινο κρασί να δείχνει σκληρό και τραχύ. Η πρόταση μας είναι ένα δροσερό λευκό όπως το Sauvignon Blanc του Κτήματος Χατζηγεωργίου, το Sauvignon Blanc του Οινοποιείου Αργυρίου ή το Αερικό του Οινοποιείου Διγενάκη.

X

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}